Tess van Wijnen en team

Initiatiefnemer: Tess van Wijnen

Tess van Wijnen woont en werkt in Charlois, de plek waar haar roots liggen tot ver terug. Ze heeft een achtergrond als hulpverlener in de sociale psychiatrie, waarin ze zich richtte op het opbouwwerk in de wijk en omgevingsbewustzijn. Vervolgens vond ze haar weg in de kunst. Ze bedacht social-art experimenten die ze uitvoerde in en met de buurt. Ze raakte betrokken bij verschillende exposities en was curator tijdens South Explorer. Tess gebruikt Rotterdam-Zuid als onderwerp en werkgebied. Zij vergroot het bestaande uit, waardoor verbindingen en tegenstellingen zichtbaar worden. Haar eigen perspectief speelt zo min mogelijk mee.

Iedere wijk een vuur

Haar huidige missie: iedere wijk een vuur. Tijdens haar werk in de wijken vnn Rotterdam Zuid zocht Tess naar een manier om mensen op verbindende wijze samen te brengen. “Als ik vuur maak met iemand zie ik de leukste en sterkste versie van deze persoon. Samen sprokkelen en stoken leidt tot een dieper gesprek. Het brengt je dichter bij elkaar en terug naar je natuur. Welke culturele achtergrond je ook hebt, bij het vuur zitten zit in ieders bloed en geschiedenis. Een kampvuur kent geen subcultuur.”

Verbindende factor

Tijdens de vuren ontvangt Tess de mensen en verbindt de sprokkelfase met de vuurfase. Ze geeft leiding aan het vuurteam, programmeert de artiesten, coördineert de inbreng uit wijk en houdt contact met de bewoners en ondernemers. Ze is gastvrouw ter plekke en bewaakt de formule die Kampvuur Rotterdam meerwaarde geeft.

Team

Elk kampvuur wordt geproduceerd door een vast team, aangevuld met vrijwilligers en artiesten.

– Elly Bouwman (Vuurvrouw)
– Lies Klaus (Vuurvrouw)
– Judith Mackense (Vuurvrouw)
– Martijn Klopper (Hoofd infrastructuur)
– Sacha Banians (Huis DJ)
– Arnout Cornelissen (Webdesign)
– Daphne Koenders (PR en communicatie)

Elly Bouwman

Elly Bouwman

Vuurvrouw
Lies Klaus

Lies Klaus

Vuurvrouw
Martijn Klopper

Martijn Klopper

Hoofd infrastructuur
Sacha Banians

Sacha Banians

Huis DJ

Vrienden van het vuur

Kampvuur Rotterdam bestaat dankzij de bijdrage van vele Vrienden van het vuur. De vrijwilligers die elke dag de hekken neerzetten, de wijkorganisaties die helpen sprokkelen, de wijkagenten, de tramconducteurs, de gemeente, cultuurscout en de vele fondsen die het vuur mede mogelijk maken.

Bekijk de Facebook pagina “Vrienden van het vuur”

Wil jij ook bijdragen aan het vuur? Neem contact op.