1

Kampvuur Charlois (Kromme zandweg)

2

Kampvuur (Scheepshelling) Koningspoort

3

Kampvuur Overschie (Sidelingen park)

(De locaties van de kampvuren in Rotterdam. Klik op een marker voor meer informatie.)

Elk vuur is anders, net als elke wijk anders is. Kampvuur Rotterdam maakt een vuur dat past bij de wijk. Daarbij zijn er enkele kernelementen altijd hetzelfde:

Sprokkelfase

Zonder jou geen vuur. Iedereen heeft een bijdrage aan het grotere verhaal van de wijk. Daarom sprokkelen we samen. We vormen een sprokkelteam en gaan langs de huizen. Iedereen levert (natuurlijke, onbewerkte) hout in als de bakfiets langskomt. Ook kun je het naar speciaal aangewezen plaatsen brengen. Denk aan planken, schuurtjes, takken, oude meubels, maar als je alleen een gebruikte tandenstoker hebt is dat ook al van harte welkom!

Vuur van en voor de wijk

Met dit hout maken we een vuur op de aangegeven dagen. Kampvuur Rotterdam zorgt voor de infrastructuur, de programmering en vuurmeesters. Samen zorgen we voor de brandstof, de verhalen en de sfeer. Op het terrein wordt niets gekocht of verkocht: het eten en drinken nemen we zelf mee en delen we met elkaar. Elke avond om 19.00 uur gaat het hek open, om 19.30 steken we het vuur aan. We gaan door tot maximaal 23.00 uur.

Programmering

Geen vuur zonder vlammende optredens. Kampvuur Rotterdam programmeert verhalenvertellers, dichters en muzikanten. Dit vullen we aan met het talent uit de wijk. Dus wil jij iets bijdragen? Een optreden, voordracht, betoog, workshop of verhaal? Laat het ons weten via info@kampvuurrotterdam.nl

Vraag een vuur aan

Een kampvuur aanvragen voor jouw wijk doe je stap voor stap. Je kunt een vuur aanvragen als bewoner, ambtenaar of professional. Neem contact met ons op!