We zijn aan het sprokkelen in Overschie!

Het sprokkelen is begonnen voor het kampvuur in Overschie. Met de bakfiets rijden we door de wijk, op zoek naar natuurlijk en onbewerkt hout voor het aankomende kampvuur.

We worden enthousiast ontvangen door bewoners en ondernemers. Bij het Huis van de Wijk vind je vanaf nu onze flyer, net als bij verschillende winkels en restaurants. We krijgen hout van een restaurant, een gereedschapswinkel, duivenvereniging en ook het museum had nog wat gedroogd hout in het houthok liggen.

We sprokkelen niet alleen hout, maar ook verhalen uit Overschie. Heb je wel eens gehoord van het gedrocht van Overschie, ook wel de Gewapende Foef genoemd? De vrijwilligers van het museum vertelden er enthousiast over. Het is geen mens, geen dier en hij waaide met alle winden mee ten tijden van de Fransen… Meer over hem hoor je tijdens het vuur.

Welkom vanaf 22 augustus, 10 dagen lang in het Sidelingepark in Overschie. Heb jij natuurlijk, onbewerkt hout liggen dat verbrand mag worden? Lever het in bij de bakfiets of laat het ons weten.

Kampvuur Overschie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gebiedscommissie Overschie, Cultuur in de gebieden en OpzoomerMee.